Deze blog is de virtuele 'etalage' van 'L'Aiguille de Jolie', het gelijknamige naai-atelier uit Lubumbashi, opgezet door mezelf (Jolie) en mijn 'maman' Dorcas. Voorlopig is het aanbod beperkt tot originele handgemaakte keukenschorten van Afrikaanse pagnes. Binnen afzienbare tijd zullen we het aanbod echter uitbreiden met handgemaakte hemden, (hand)tassen, juwelen enz. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan zeker in voor de updates (rechterkolom)

woensdag 9 mei 2012

Nieuwe ontwikkelingen bij L'Aiguille de Jolie


Het is even stil geweest rond het atelier, maar dat betekent niet dat er hier in Lubumbashi niets gebeurd is. Zo kunnen we de volgende ontwikkelingen signaleren :
  • dankzij de inkomsten van het atelier heeft Maman Dorcas haar ogen kunnen laten onderzoeken. Ze stelde al een tijdje vast dat het, zeker bij kaarslicht, soms moeilijk was om de naald en de naden goed te kunnen zien. We hebben haar aangeraden om naar de uitstekende oogkliniek Sainte Yvonne in de wijk Katuba I te gaan. Dit is een oogkliniek die gesteund wordt door de Belgische NGO Licht voor de Wereld. In deze oogkliniek worden niet enkel blinde mensen die aan cataract lijden geopereerd zodat ze terug kunnen zien. Ook mensen met 'lichtere' oogproblemen kunnen er terecht voor een onderzoek en behandeling. In het geval van Maman Dorcas volstond een kleine optemetrische test om een aangepaste bril te kunnen voorschrijven. Het resultaat is dat ze stukken beter ziet, waardoor ze sneller en beter kan werken én er zich ook zekerder over voelt. Bedankt aan de mensen die via het aankopen van produkten dit hebben mogelijk gemaakt én bedankt aan het personeel van Ste Yvonne en Licht voor de Wereld voor de goede zorgen !

    Maman Dorcas die trots poseert met haar nieuwe - aangepaste! - bril.
  • dankzij maman Yvonne beschikt het atelier sinds kort ook over een elektrische naaimachine. Op die momenten dat er stroom is, maakt dit dat we sneller kunnen werken dan met de manuele machines. Een stap vooruit dus, met veel dank aan Maman Yvonne!

    Jolie die met de nieuwe elektrische naaimachine de eerste prototypes van de 'sous-plats' uitprobeert.
  • we zijn een aantal nieuwe produkten aan het ontwikkelen, waarvan een aantal prototypes al verkocht zijn : onderleggers, ovenwanten, kleine tasjes/portefeuilles, schorten op kindermaat, dekbedovertrekken,... Binnenkort kunnen we hiervan hopelijk meer foto's tonen.
Neefjes en nichtjes Arnoud, Mirre, Anna, Warre, de nieuwe keukenploeg :-)
Mijn Brusselse neefjes Henry en Emile
Nichtje Mirre en zusje Marianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten